Contact
1921

1921

Henri Vancoillie richt het “Café au Coq d’Or” op. Het bestaat uit een café met 3 kamers en ligt op de hoek van de Hofstraat, tegenover de huidige locatie van Hotel Bero.

1923

Henri Vancoillie verwerft het “Hôtel-Restaurant Mont-Blanc”, de linkerhoek van het huidige hotel Bero, en noemt het “Hôtel au Coq d’Or”.

1923
1945

1945

Na de oorlog nemen Margueritte Vancoillie en Auguste Bero het roer over en richten zich o.a. op de beginnende Engelse busmarkt met toeristen die de begraafplaatsen en de slagvelden van beide wereldoorlogen komen bezoeken.

1958

Om de kamercapaciteit te verhogen worden op het bestaande gebouw 3 verdiepingen bijgebouwd. Het hotel krijgt nu de naam “Nouveau Coq d’Or”. De badkamer bevindt zich dan nog op de gang en moet met andere gasten gedeeld worden.

1958
1972

1972

Michel Bero komt met Karine Van Den Broucke aan het roer en bouwt in 1974 het blok van de huidige inkomhal met 17 nieuwe kamers en een nieuwe bar met salon. Voortaan heet het hotel nu “Hotel Bero”.

1986

De receptie wordt vernieuwd en er komt een wellness met zwembad, sauna, solarium en jacuzzi.

1986
1990

1990

Michel Bero koopt hotel Myra, naast de deur in de Platformstraat, maakt een doorgang op het gelijkvloers en verbouwt de 24 kamertjes tot 12 nieuwe ruime kamers.

1994

De familie Bero koopt hotel Telstar, gelegen aan de rechterkant van het hotel en de 19 kamers worden vernieuwd. Er is dan nog geen verbinding tussen de 2 hotels. In 1994 wordt Hotel Bero eveneens lid van Golden Tulip Hotels als Tulip Inn Bero Oostende.

1994
1996

1996

Eerste fase van de verbouwing van de Junior Suites, 3 verdiepingen worden volledig vernieuwd en er komen 4-sterren kamers.

1998

Tweede fase van de verbouwing van de Junior Suites, de kamers op de 2 andere verdiepingen worden aangepakt en er komt een nieuwe lift voor 13 personen. Tussen hotel Bero en het gedeelte waar hotel Myra lag, maakt men nu ook een doorgang op de verdiepingen.

1998
2004

2004

Hotel Bero koopt het pand naast het ondertussen reeds geïntegreerde hotel Myra, vernieuwt de lobby en installeert een nieuwe hotelbar, de “On the Rocks” bar.

2006

Aan de kant van de Platformstraat, komt de “Lindores Whisky Lounge” naast de bar en bouwt men 13 nieuwe 4-sterren Executive kamers. De kelderverdieping en de keukens worden eveneens volledig vernieuwd en er wordt een hoogspanningscabine geïnstalleerd.

2006
2007

2007

In de Capucijnenstraat koopt Hotel Bero opnieuw een pand naast het hotel.

2011

Het pand dat in 2007 werd aangekocht wordt samen met Hotel Telstar afgebroken en er verrijst een splinternieuw laagenergiegebouw met 20 Ecology kamers, 2 vergaderzalen en een wellness center. Ook het zwembadgedeelte krijgt een nieuw kleedje.

2011
2012

2012

Hotel Bero krijgt een 4de ster!

2015

In het gedeelte boven de lobby komen er 15 extra Ecology kamers bij.

2015
2016

2016

Het ontbijtrestaurant wordt volledig vernieuwd.

Parking

Hotel Bero heeft een samenwerking met de ondergrondse Indigo parking Zeedijk op 100m van het hotel. Hierdoor kunt u aan een verminderd tarief parkeren bij Indigo Zeedijk. Dit is naargelang beschikbaarheid de dag zelf en kan nooit gegarandeerd worden. Bij uw check-in kunt u aan de receptie vragen of er nog beschikbaarheid is. Indien er nog beschikbaarheid is krijgt u, mits het betalen van een waarborg, een toegangskaartje mee voor de parking. U krijgt uw waarborg terug als u het kaartje voor 12u terug afgeeft aan de receptie. Let op, u hebt dit kaartje nodig om uit de parking te kunnen rijden.

Deze beveiligde ondergrondse parking heeft een maximale hoogte van 2m10 en is toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn oplaadpunten aanwezig voor elektrische wagens. Plaatsen tegen betaling en naargelang beschikbaarheid. 

Kapucijnenstraat 58

8400 Oostende

Wij zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen in en rond Hotel Bero en/of in de parking.

Contacteer Ons
Parking

Rolstoelvriendelijk

Hotel Bero draagt het Vlaams A-label voor toegankelijk toerisme
Via een hellend vlak wordt het onthaal bereikt en de ontbijtruimte is vlot toegankelijk.

Twee ruime liften bedienen alle verdiepingen.
Het hotel beschikt over 6 rolstoeltoegankelijke kamers met voldoende circulatieruimte die tevens voorzien zijn van brede deuren en een aangepaste badkamer. 

Bij de vergaderzaal op de eerste verdieping is een aangepast toilet aanwezig.
 

Contacteer Ons
Rolstoelvriendelijk

Toegang Hotel

De toegangsdeur tot Hotel Bero wordt gesloten tussen 22u en 7u. Indien u voor een gesloten deur staat kunt u steeds aanbellen via de bel aan de rechterkant van de deur. Zo kunt u de nachtwaker via de parlofoon bereiken en hem vragen om u binnen te laten. Hiernaast ziet u een foto van de bel met de drukknop in het blauw omcirkeld.

Toegang Hotel
Privacy & Disclaimer |

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!