Top

Nieuws

BERO nieuws


Hotel Bero ontvangt 1ste jaarcertificaat voor d.o.start

25-04-2018

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM West-Vlaanderen reikte op 25 april 2018  in Roeselare aan 8 bedrijven de eerste jaarcertificaten uit voor DO Start, een begeleidingstraject duurzaam ondernemen, speciaal op maat van de KMO’s.

De POM West-Vlaanderen kent een lange traditie in het sensibiliseren en begeleiden van bedrijven naar duurzaam ondernemen.  In 2016 werd het startschot gegeven voor DO Start, het begeleidingstraject op maat voor KMO’s van 5 tot 100 werknemers.  Gedurende 3 jaar zetten KMO’s haalbare stappen op het vlak van people, planet en profit waarbij zij via ondersteuning en ervaringsuitwisselingen geholpen worden bij het uitrollen van eigen duurzaamheidsacties.

Eind 2017 en begin 2018 werden de evaluatieaudits uitgevoerd en 8 bedrijven slaagden met glans in de eerste fase van hun traject.  Het zijn  DELAVI (Tielt),  DELINO (Knokke-Heist), DE AARDAPPELHOEVE (Tielt), FRIBONA (Oostkamp), HOTEL BERO (Oostende), MINNE (Ieper), PANELTIM (Lichtervelde) en TALENT' (Harelbeke).

Op woensdag 25 april 2018 ontvingen zij in Roeselare hun eerste jaarcertificaat. Een greep uit de vele mooie in het oog springende duurzame acties : aantrekken en opvang nieuwe werknemers, intensieve betrokkenheid en inbreng van het personeel bij beleidskeuzes,  lean reorganisatie van de werkvloer en van productieprocessen, grote maatschappelijk engagement, doorgedreven monitoring van energieverbruiken, duurzame customer service, intern verkeerscirculatieplan om fietsers en voetgangers te beveiligen, klemtoon op een aangename werksfeer, verbetering van de luchtkwaliteit in de bedrijfsruimte,…

Intussen hebben de laureaten een volgend actieplan ingediend in hun opstart en groei naar duurzaam ondernemen. De ruime waaier aan duurzame initiatieven van de sterk gemotiveerde deelnemers doet zeker een positieve tweede fase vermoeden.

Hotel Bero in de bloemetjes

30-11-2017

Vorige week vierde Toerisme Vlaanderen het 10-jarig bestaan van het label voor toegankelijk toerisme (A-label).  Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts zette hotel Bero als één van de allereerste logiesuitbaters die destijds het label behaalden in de bloemetjes.

Het toegankelijkheidslabel is een kwaliteitskenmerk en vertelt in één oogopslag of rolstoelgebruikers en andere klanten met een tijdelijke of permanente beperking helemaal zelfstandig of met een minimum aan hulp in een logies terecht kunnen. Uitbaters die ‘basistoegankelijk’ zijn hebben een A-label. Dit betekent dat rolstoelgebruikers of mensen met een tijdelijke of permanente beperking er met een minimum aan hulp kunnen genieten van een deugddoend verblijf. Uitbaters die een A+-label hebben zijn ‘comfortabel toegankelijk’.  Dit wil zeggen dat alle essentiële delen van het logies zelfstandig bereikbaar, betreedbaar en bruikbaar zijn.

10 jaar geleden waren er amper 26 vakantieverblijven in Vlaanderen met een A-label. Voor rolstoelgebruikers of mensen met een tijdelijke of permanente beperking was het toen absoluut geen sinecure om een geschikt vakantie-adres te vinden. Vandaag beschikken al meer dan 340 Vlaamse vakantieverblijven, toeristische infokantoren en bezoekerscentra over een A of A+ label en zijn steeds meer uitbaters overtuigd van het belang van een toegankelijk logies.

Nochtans krijg je het A of A+ label niet zomaar. Ons land heeft niet meteen een traditie in toegankelijk bouwen en inrichten. Een logies toegankelijk maken vergt dan ook ernstige inspanningen. Toerisme Vlaanderen ondersteunt de sector daarbij met raad en daad. Inter, een onafhankelijk overheidsagentschap, komt ter plaatse om de nodige opmetingen te doen en oplossingen te adviseren voor eventuele knelpunten. Een speciale labelcommissie met vertegenwoordigers uit de sector en ervaringsdeskundigen beslist dan uiteindelijk over het toegekende labelniveau.

Reizigers met een beperking en hun reisgezelschap vormen trouwens een almaar groeiende markt. Alleen al binnen Europa ondernemen mensen met een beperking zo’n 780 miljoen reizen per jaar. Dat aantal zou nog met zo’n 35 procent kunnen stijgen.

Welkom op onze nieuwe website!

14-03-2017

Zoals u merkt, waaide er een frisse zeewind door onze website.  Naast heel wat foto's en alle mogelijke informatie over het hotel, krijgt u ook heel wat tips over wat er in Oostende te ontdekken, te beleven en te proeven valt.

Uiteraard kan u via de website rechtstreeks uw verblijf boeken aan de voordeligste voorwaarden.  Wie belang hecht aan MVO, vindt eveneens meer toelichting over onze duurzame realisaties op het vlak van people, planet en profit.

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over ons hotel, like dan zeker onze Facebook-pagina en schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Suggesties om onze website nog beter aan uw wensen aan te passen, zijn altijd welkom.  Wij zijn alleszins benieuwd naar uw feedback.

Bero op één in "Weg zijn Wij"

19-11-2016

"Weg zijn Wij" is een toeristische realityreeks waarin 3 BV's samen op weekend gaan in eigen land. Pas op de ochtend van hun vertrek ontdekken ze met wie ze op pad gaan en wat ze samen zullen beleven. Elke BV organiseert namelijk een deel van de uitstap: een activiteit, een overnachting en iets wat met gastronomie te maken heeft. Bartel Van Riet, Bart Kaëll en Maaike Cafmeyer waren alle drie even enthousiast over hun verblijf bij ons en wij waren heel trots dat we aan dit programma mochten meewerken.

"Certificate of Excellence 2016"

31-05-2016

Hotel Bero ontving deze week voor de vierde maal op rij het “Certificate of Excellence” van TripAdvisor, de grootste reiswebsite ter wereld.  Deze award, die uitmuntende gastvrijheid honoreert, wordt uitgereikt aan ondernemingen die constant voortreffelijke reizigersbeoordelingen ontvangen op TripAdvisor.  Enkel de top 10% best presterende bedrijven wereldwijd maken kans op deze prestigieuze award.

Om voor het “Certificate of Excellence” in aanmerking te komen, moet het hotel gedurende 12 maanden minstens een score van 4 op 5 handhaven.  Het aantal beoordelingen tijdens deze periode speelt eveneens een rol.

De familie Bero is zeer trots op deze erkenning.  “Het doet werkelijk deugd te vernemen dat onze voortdurende investeringen en onze inzet om onze gasten meer dan een aangenaam verblijf in Oostende te bieden, worden vertaald in zoveel positieve commentaren.  Wij willen dan ook al onze gasten en onze medewerkers danken die hebben bijgedragen tot het behalen van deze award.”

Bero biedt gezond binnenklimaat

09-05-2016

Zoals u ondertussen al weet, is hotel Bero het meest milieuvriendelijke hotel van Oostende en werd er reeds heel wat geïnvesteerd om onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken.  Vandaag willen we nog een stap verder gaan en ook het "binnenklimaat" aanpakken zodat onze gasten tijdens hun verblijf kunnen genieten van een gezonde luchtkwaliteit.

In een gesloten omgeving zoals hotels en kantoren worden er namelijk dagelijks allergenen, schadelijke bacteriën en schimmels door mensen binnen gebracht en geproduceerd.  Deze bevinden zich op talloze oppervlakten zoals deurklinken, bedden, tapijt, ... en zitten ook in de lucht die we inademen.  De circulerende werking van de luchtkanalen is het geliefkoosde transport voor al dit "onzichtbare vuil".  Er bestaan echter micro-organismen (probiotica) die onzichtbare vervuiling en toxische stoffen zuiveren.  Ze reinigen permanent alle oppervlakten en objecten in een gebouw alsook de moeilijk bereikbare ventilatiekanalen.

Via de geautomatiseerde modulaire systemen van Takeair worden deze positieve micro-organismen herhaaldelijk in het binnenklimaat verspreid.  Na verloop van tijd komen onze probiotische vrienden in de meerderheid en worden de vijandige organismes verdreven.  Zo wordt op een natuurlijke wijze een gezond en hygiënisch binnenklimaat gecreëerd die onze medewerkers en onze gasten ten goede zal komen.  Vooral voor mensen met een allergie of ademhalingsstoornis betekent dit een wereld van verschil.

In de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië is het gebruik van probiotica voor een beter binnenklimaat reeds meer ingeburgerd maar op het Europese vasteland is hotel Bero het 1ste hotel dat het extra comfort van Takeair aan zijn gasten aanbiedt.  Wij blijven aldus in de sector een voortrekkersrol spelen voor wat betreft de gezondheid van onze gasten.  Bekijk hier het filmpje op Focus-WTV. Hotel Bero is trouwens ook het enige hotel in de regio die een AED-toestel ter beschikking heeft ingeval er zich levensbedreigende hartritmestoornissen zouden voordoen.

Bero neemt deel aan d.o.start

20-04-2016

POM West-Vlaanderen (de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij) lanceerde het nieuwe initiatief d.o.start: een begeleidingstraject duurzaam ondernemen, speciaal op maat van de KMO’s.  Op 20 april engageerde hotel Bero zich met 10 andere enthousiaste bedrijven om deel te nemen aan dit traject.

De POM West-Vlaanderen kent een lange traditie in het sensibiliseren en begeleiden van bedrijven naar duurzaam ondernemen.  Zo is er het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen, een initiatief in samenwerking met VOKA West-Vlaanderen en Bureau Veritas Certification, ondersteund door de Provincie West-Vlaanderen. Het Charter kon al meer dan 350 certificaten uitreiken aan bedrijven die werken aan duurzaam ondernemen (zowel op economisch, milieu, als sociaal vlak), en dit integreren in hun beleid en langetermijnvisie.

West-Vlaanderen telt ook heel wat KMO’s die zich willen engageren om duurzaam te ondernemen, maar de stap naar certificering via het Charter Duurzaam Ondernemen net iets te zwaar vinden.  Voor deze doelgroep werkte de POM West-Vlaanderen een begeleidingstraject op maat uit: d.o.start.  Gedurende 3 jaar zetten KMO’s haalbare stappen op het vlak van people, planet en profit.  Daarbij kunnen ze rekenen op de expertise van ervaren deskundigen en deelnemers aan het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen om eigen duurzaamheidsacties uit te rollen.

Hotel Bero is reeds het meest milieuvriendelijke hotel van Oostende maar wil met dit initiatief nog een stap verder gaan.  Duurzaam ondernemen houdt inderdaad meer in dan alleen maar rekening houden met het milieu.  Het traject biedt ons structuur en begeleiding om onze andere ambities rond duurzaam ondernemen op sociaal en economisch vlak waar te maken want een duurzaam bedrijf is een bedrijf met toekomst, aldus Serge Slegers, Sales Manager bij hotel Bero.

Nieuw ontbijtrestaurant

02-03-2016

Ook in 2016 zitten wij niet stil en blijven wij verder investeren om het comfort van onze gasten te verhogen. Begin dit jaar namen wij de ontbijtzaal onder handen en sinds begin maart kunnen onze gasten nu van hun ontbijt genieten in een stijlvol, eigentijds kader. We plaatsten eveneens een nieuw koffietoestel die de koffiebonen op het moment zelf maalt en voortaan steeds een heerlijk vers kopje koffie tevoorschijn tovert.

Arrangementen

Blijf op de hoogte van alle Bero acties!

Volg Hotel Bero

Heeft u vragen voor Hotel Bero?

Wij maken gebruik van cookies

De website van hotel Bero maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie