Top

Laagenergiegebouw met energiezuinige applicaties

Laagenergiegebouw met energiezuinige applicaties

Hotel Bero is het meest milieuvriendelijke hotel van Oostende en daar zijn we fier op. Dit vormt een mooi raakvlak met de ecologische MVO-principes van andere bedrijven en organisaties die eveneens belang hechten aan deze waarden.

Concreet werd de oudste vleugel van het hotel volledig afgebroken en als laagenergiegebouw met Ecology kamers heropgebouwd. Er werd gewerkt met isolerende bakstenen, PIR-isolatie en ramen met superisolerend drievoudig zonwerend glas (U-waarde 0,6 ipv 1,1 W/m²). Extra verwarming en koeling gebeurt via driepijpswarmtepompen en de ventilatie (type D) recupereert via een kruisstroomwarmtewisselaar 91% van de warmte. Samen met 4 nieuwe weer- en belastingafhankelijke gascondensatieketels betekent dit een energiebesparing van 50%.

Verder werden er overal LED-verlichting en spaarlampen voorzien alsook spaardouchekoppen en spaarkranen aan de wastafels. Er werd zelfs een nieuwe lift met dynamosysteem geïnstalleerd die elektriciteit opwekt telkens hij naar beneden gaat. Met de keuze voor een hybride wagen als nieuwe bedrijfswagen, dragen wij ook buiten het hotel ons steentje bij voor een schoner milieu.

Meer info over onze case leest u hier in het artikel uit de brochure "Bewust omspringen met energie in de Horeca" van het Agentschap Ondernemen of bekijk hier het filmpje.

Klik voor meer info of foto’s

Arrangementen

Blijf op de hoogte van alle Bero acties!

Volg Hotel Bero

Heeft u vragen voor Hotel Bero?

Wij maken gebruik van cookies

De website van hotel Bero maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie