Top

d.o.start fase 2/3

d.o.start fase 2/3

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM West-Vlaanderen reikte op 25 april 2018  in Roeselare aan 8 bedrijven de eerste jaarcertificaten uit voor d.o.start, een begeleidingstraject duurzaam ondernemen, speciaal op maat van de KMO’s.

De POM West-Vlaanderen kent een lange traditie in het sensibiliseren en begeleiden van bedrijven naar duurzaam ondernemen.  In 2016 werd het startschot gegeven voor d.o.start, het begeleidingstraject op maat voor KMO’s van 5 tot 100 werknemers.  Gedurende 3 jaar zetten KMO’s haalbare stappen op het vlak van people, planet en profit waarbij zij via ondersteuning en ervaringsuitwisselingen geholpen worden bij het uitrollen van eigen duurzaamheidsacties.

Eind 2017 en begin 2018 werden de evaluatieaudits uitgevoerd en 8 bedrijven slaagden met glans in de eerste fase van hun traject.  Het zijn  DELAVI (Tielt),  DELINO (Knokke-Heist), DE AARDAPPELHOEVE (Tielt), FRIBONA (Oostkamp), HOTEL BERO (Oostende), MINNE (Ieper), PANELTIM (Lichtervelde) en TALENT' (Harelbeke).

Op woensdag 25 april 2018 ontvingen zij in Roeselare hun eerste jaarcertificaat. Een greep uit de vele mooie in het oog springende duurzame acties : aantrekken en opvang nieuwe werknemers, intensieve betrokkenheid en inbreng van het personeel bij beleidskeuzes,  lean reorganisatie van de werkvloer en van productieprocessen, grote maatschappelijk engagement, doorgedreven monitoring van energieverbruiken, duurzame customer service, intern verkeerscirculatieplan om fietsers en voetgangers te beveiligen, klemtoon op een aangename werksfeer, verbetering van de luchtkwaliteit in de bedrijfsruimte,…

Intussen hebben de laureaten een volgend actieplan ingediend in hun opstart en groei naar duurzaam ondernemen. De ruime waaier aan duurzame initiatieven van de sterk gemotiveerde deelnemers doet zeker een positieve tweede fase vermoeden.

Klik voor meer info of foto’s

Arrangementen

Blijf op de hoogte van alle Bero acties!

Volg Hotel Bero

Heeft u vragen voor Hotel Bero?

Wij maken gebruik van cookies

De website van hotel Bero maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie