Top

d.o.start fase 1/3

d.o.start fase 1/3

POM West-Vlaanderen (de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij) lanceerde het nieuwe initiatief d.o.start: een begeleidingstraject duurzaam ondernemen, speciaal op maat van de KMO’s.  Op 20/4/16 engageerde hotel Bero zich met 10 andere enthousiaste bedrijven om deel te nemen aan dit traject.

De POM West-Vlaanderen kent een lange traditie in het sensibiliseren en begeleiden van bedrijven naar duurzaam ondernemen.  Zo is er het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen, een initiatief in samenwerking met VOKA West-Vlaanderen en Bureau Veritas Certification, ondersteund door de Provincie West-Vlaanderen. Het Charter kon al meer dan 350 certificaten uitreiken aan bedrijven die werken aan duurzaam ondernemen (zowel op economisch, milieu, als sociaal vlak), en dit integreren in hun beleid en langetermijnvisie.

West-Vlaanderen telt ook heel wat KMO’s die zich willen engageren om duurzaam te ondernemen, maar de stap naar certificering via het Charter Duurzaam Ondernemen net iets te zwaar vinden.  Voor deze doelgroep werkte de POM West-Vlaanderen een begeleidingstraject op maat uit: d.o.start.  Gedurende 3 jaar zetten KMO’s haalbare stappen op het vlak van people, planet en profit.  Daarbij kunnen ze rekenen op de expertise van ervaren deskundigen en deelnemers aan het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen om eigen duurzaamheidsacties uit te rollen.

Hotel Bero is reeds het meest milieuvriendelijke hotel van Oostende maar wil met dit initiatief nog een stap verder gaan.  Duurzaam ondernemen houdt inderdaad meer in dan alleen maar rekening houden met het milieu.  Het traject biedt ons structuur en begeleiding om onze andere ambities rond duurzaam ondernemen op sociaal en economisch vlak waar te maken want een duurzaam bedrijf is een bedrijf met toekomst, aldus Serge Slegers, Sales Manager bij hotel Bero.

Klik voor meer info of foto’s

Arrangementen

Blijf op de hoogte van alle Bero acties!

Volg Hotel Bero

Heeft u vragen voor Hotel Bero?

Wij maken gebruik van cookies

De website van hotel Bero maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie